Azerbeidzjan heeft maandag de details bekendgemaakt voor de re-integratie van de Armeense bevolking in Karabach. Bekijk hier de beelden. 

Volgens een document dat door het Azerbeidzjaanse staatspersbureau AzerTag is gepubliceerd, garandeert Azerbeidzjan gelijkheid van rechten en vrijheden voor iedereen, ongeacht etniciteit, religie of taal.

Het bestuur van door Armeniërs bewoonde gebieden zal worden gevoerd door speciale vertegenwoordigingen die door de president van Azerbeidzjan worden benoemd, met deelname van de lokale bevolking.

Lokale besturen, gemeenten genoemd, worden gevormd door middel van verkiezingen.

De Armeense bevolking van Karabach zal het recht krijgen om hun cultuur te behouden en te ontwikkelen, vrijheid van godsdienst en het gebruik van de Armeense taal, aldus het rapport.

Vorige week beloofde president Ilham Aliyev van Azerbeidzjan de rechten van Armeniërs in Karabach te beschermen.

Het Azerbeidzjaanse leger is op 19 september een antiterrorismeoperatie begonnen in Karabach om de constitutionele orde in de regio te herstellen.

Illegale Armeense strijdkrachten in Karabach hebben zich na de 24 uur durende operatie overgegeven.

Azerbeidzjan, dat volledige soevereiniteit in de regio heeft gevestigd, heeft de Armeense bevolking opgeroepen deel uit te maken van de Azerbeidzjaanse samenleving.

Bron: Sabah