Duitse media maakten bekend dat een Koerdische man die al 30 jaar in Nürenberg woont, het land werd uitgezet door de Beierse autoriteiten. Hij zou met een vlag van de YPG, de Syrische tak van de terreurgroep PKK gezwaaid hebben.

Vlag van PKK

Het was de Duitse website NordBayern die het verhaal bracht van Murat Akgül, een 35-jarige vader van vier kinderen, die werd uitgewezen omdat hij deelnam aan pro-Koerdische evenementen en protesten in Duitsland terwijl hij daar met de YPG-vlag zwaaide.

www.nordbayern.de

In maart 2017 verbood het Duitse ministerie van Binnenlandse zaken de logo’s van de YPG, maar ook van de YPJ (de vrouwelijke volksbeschermingseenheden) en de PYD (democratische uniepartij) vanwege vermeende aanwijzingen dat die groepen samenwerken met de PKK. En dat ondanks het feit dat de YPG en de YPJ, net als Duitsland, lid waren van de coalitie onder leiding van de Verenigde Staten die vocht tegen de zogenaamde IS/Daesh. Niet al de Duitse deelstaten namen dit verbod over, maar in Beieren wordt het wel zeer streng toegepast. De Beierse regering stelde zelfs een gerechtelijk onderzoek in naar een cellist die een artikel met een YPG-vlag deelde op facebook.

Nadat Akgül na zijn uitwijzing de luchthaven verlaten had, keerde hij via de illegale Balkanroute terug naar Duitsland, en vroeg hij opnieuw asiel aan. Toen hij in Istanbul aankwam hielden de plaatselijke autoriteiten hem vast voor verhoor, maar omdat Duitsland geen reden had opgegeven voor zijn uitwijzing, en hij zelf bleef zwijgen, liet de Turkse politie hem onmiddellijk weer gaan. De 35-jarige man heeft geluk gehad, want volgens Turkije werkt de YPG samen met de PKK. Hij had dus opgesloten kunnen worden.

Een aantal staatsburgers uit de EU is al gearresteerd in Turkije. De Duitser Osman B. bijvoorbeeld, werd op 28 juli tijdens zijn vakantie opgepakt omdat hij afbeeldingen van de PKK op facebook deelde. Hij riskeert daarvoor jaren gevangenisstraf.

Duitse politici flirten met PKK-terrorisme

Duits parlementslid Helin Evrim Sommer, die woordvoerder is voor ontwikkelingssamenwerking voor de Linkse fractie in het parlement, liet weten dat de uitwijzing van Akgül niet alleen onachtzaam is, maar ook een schending van de mensenrechten. “De beslissing om hem uit te wijzen naar een land waar hij gevangenisstraf riskeert, is niet alleen onachtzaam, maar is ook een schending van de mensenrechten en mogelijk een inbreuk op zijn fysieke welzijn, zijn vrijheid en zijn persoonlijke veiligheid”, vertelt ze aan nieuwsplatform K24. “Het is ongelofelijk dat Murat Akgül illegaal terug naar Duitsland moet vluchten en opnieuw asiel aan moet vragen. De competente Beierse autoriteiten moeten dringend hun beslissing herzien en Murat Akgül een gepaste vergoeding geven.”

Volgens Kerem Schamberger, bekend links activist en Duits academicus, is dit “incident” nog maar het topje van de ijsberg. Blijkbaar heeft Beieren 29 mensen willen uitwijzen. De meeste van hen hebben het land uiteindelijk vrijwillig verlaten. “Zij waren allemaal op de een of andere manier actief betrokken bij de zogenaamde ‘Koerdische kwestie’. Het is een groot schandaal”, zegt Schamberger. Ook hij heeft juridisch al moeilijkheden gehad omdat hij de YPG steunt. “De Duitse staat focust zich op de zwaksten in de samenleving: mensen zonder duidelijk statuut, vluchtelingen, voormalige vluchtelingen en migranten die het sowieso al moeilijk hebben in de Duitse maatschappij.”

Seksueel misbruik binnen PKK

Uit vele getuigenissen blijkt dat PKK, de zusterbeweging van YPG, kinderen heeft ontvoerd uit vluchtelingenkampen, om ze seksueel te misbruiken en gebruikt als kindsoldaten tegen de Turkse staat.

Terreurcampagne

In zijn meer dan 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – die door Turkije, de VS en de EU als terreurorganisatie wordt beschouwd- verantwoordelijk geweest voor de dood van bijna 40.000 mensen.

K24, A.A.

Terreurgroep PKK geeft kinderen drugs om ze daarna seksueel te misbruiken

Bewijs gelekt naar de media: PKK gebruikt kinderen voor terreurcampagne