Een PKK-terrorist heeft bekend dat de groep drugs geeft aan minderjarigen, vooral jonge meisjes, en hen dan seksueel misbruikt. Dat verklaarde een veiligheidsbron. De bron, die sprak op voorwaarde van anonimiteit, zei dat de terrorist zich had overgegeven aan Turkse veiligheidstroepen op 9 september. Dat deed hij omdat hij de wreedheden die de PKK begaat tegen onschuldige burgers, niet langer kon verdragen.

De terrorist zei dat drugs, die de grootste inkomstenbron van de PKK vertegenwoordigen, gebruikt werden op jongelingen. Naar verluidt drogeert de groep de maaltijden van gerekruteerde meisjes van 13-14 jaar. Eenmaal de drugs in werking treden, worden de minderjarigen seksueel misbruikt, zei hij. De terroristen dwingen minderjarigen ook in de verslaving.

Anadolu Agency berichtte in augustus over jonge mensen die werden onderworpen aan dergelijk misbruik en zelfmoord pleegden. Sommige slachtoffers die zich verzetten tegen het seksuele misbruik, werden geëxecuteerd door de terreurgroep.

De PKK staat op de terreurlijsten van Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie. In een geval pleegde een jong meisje, Dilan, zelfmoord nadat ze als rekruut misbruikt werden door de operationele leider van de groep, Murat Karayilan.

In een ander geval werd een 19-jarige militante, geïdentificeerd als S.A., geëxecuteerd door de PKK nadat ze had geklaagd over verkrachtingen. S.A. werd het slachtoffer van een groepsverkrachting door 12 PKK-leden in een cel. De PKK is verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 40.000 mensen, inclusief vrouwen en kinderen, sinds de groep haar terreurcampagne tegen Turkije begon in 1984.

Sabah

T.A.