Foto: Hakan Fidan

Ankara heeft benadrukt dat de terreurorganisatie PKK een bedreiging vormt voor de sociale vrede en openbare orde in West-Europa, zoals blijkt uit de recente incidenten waarbij haar leden Turkse burgers aanvielen in verschillende steden in België. Bekijk hier de straffe beelden. 

“Op 24 maart 2024 verzamelden sympathisanten van de PKK zich in Leuven, België, en pleegden aanslagen tegen Turkse burgers die in de steden Heusden-Zolder en Houthalen woonden. Er vielen geen doden, maar enkele van onze burgers raakten gewond,” luidde deze verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 26 maart.

Als reactie op de gebeurtenissen werd onmiddellijk contact opgenomen met de Belgische autoriteiten in Brussel en Ankara, en minister van Buitenlandse Zaken Hakan Fidan sprak telefonisch met de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, liet het ministerie weten.

“Dankzij het gezonde verstand van onze burgers die in België wonen en de effectieve tussenkomst van de Belgische veiligheidsautoriteiten konden de incidenten niet escaleren. De lokale autoriteiten zijn begonnen met een onderzoek naar de daders”, benadrukte het Turkse ministerie.

Deze incidenten bewijzen eens te meer dat de terroristische organisatie PKK een bedreiging vormt voor de sociale vrede en openbare orde in West-Europa, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat benadrukte dat de ontwikkelingen op alle niveaus nauwlettend worden gevolgd en dat de nodige stappen worden ondernomen.

Bron: Hürriyet