Vorig jaar viel er een meteoriet in de achtertuin van de in Duitsland wonende Mahmut Şahin.

Hoewel hem duizenden euro’s werden geboden voor de meteoriet, weigerde Şahin deze te verkopen. Uiteindelijk werd hij toch overtuigd.

In de Duitse stad Elmshorn in de deelstaat Schleswig-Holstein kreeg Mahmut Şahin (47) ongeveer 400.000 euro aangeboden voor de meteoriet die in 2023 in zijn achtertuin viel.

Şahin verklaarde dat de kans dat er een meteoriet in hun tuin viel erg klein was. Hij zei dat ze zowel telefonisch als persoonlijk veel aanbiedingen van verzamelaars hadden gekregen. Het hoogste bod was momenteel rond de 400.000 euro, maar hij zou het niet verkopen.

Er is niet bekendgemaakt voor welk bedrag het is verkocht. Na een jaar durende onderhandelingen heeft Mahmut Şahin besloten de meteoriet aan het Natuurmuseum van Hamburg te schenken. De exacte overeengekomen prijs blijft geheim.

“Beide partijen tevreden”

Şahin verklaarde dat ze tot een overeenkomst zijn gekomen met het Natuurmuseum van Hamburg en dat beide partijen tevreden zijn.

“Vanaf nu zal onze steen levenslang tentoongesteld worden in Hamburg. Ik wilde dat iedereen het kon zien. Als familie wilden we ook deel uitmaken van dit verhaal. Daarom vonden we het beter om het aan het museum te schenken,” zei hij.

Bron: Turkse media