De oorzaak van de frontale botsing tussen twee auto's in Hannover-Marienwerder is nog onduidelijk. Vier mensen kwamen om het leven. Een van de inzittenden raakte zwaargewond, een ander ernstig.

In Hannover warenop dinsdag zes jongeren, waaronder vier Turken, betrokken bij een frontale botsing. Bekijk hier de gevoelige beelden. 

Bij het auto-ongeluk met hoge snelheid in de Noord-Duitse stad waren twee auto’s betrokken. De dodelijke slachtoffers waren allemaal tussen de 17 en 20 jaar oud.

Bij een auto-ongeluk met hoge snelheid in de Duitse stad Hannover zijn eerst drie inzittenden om het leven gekomen. Een andere inzittende bezweek dinsdagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De details van het ongeluk zijn niet duidelijk, maar de politie zei dat een van de auto’s verkeerd reed, wat leidde tot een frontale botsing met een andere auto.

Volgens de berichten bevrijdde brandweerpersoneel twee mensen die vastzaten in de auto’s toen ze ter plaatse kwamen. De anderen waren al overleden voordat de hulpdiensten arriveerden.

Na het ernstige auto-ongeluk in Hannover waarbij drie mensen op slag stierven, is nog een man in het ziekenhuis overleden.

De politiewoordvoerder zei dat het nog niet mogelijk was om de zwaargewonde man te ondervragen over het ongeval in de wijk Marienwerder.

Uit Hannover

De twee auto’s, elk met drie inzittenden uit Hannover en Garbsen, reden maandagavond laat in tegengestelde richting op een weg.

Volgens de huidige informatie gaan de onderzoekers ervan uit dat een van de auto’s de rijstrook heeft verlaten en de tegemoetkomende rijstrook is ingereden. Daar vond kort voor 22.00 uur de frontale botsing plaats.

De politie maakte bekend dat het ongeluk plaatsvond toen een BMW i3 om een onbekende reden overstak naar de tegenoverliggende rijstrook en een Nissan raakte.

Ebru Karaoğlan

Arsen Kochekyan (19) van Russische afkomst, die de BMW bestuurde, Ebru Karaoğlan (19) en Daim Makresi (21) van Albanese afkomst op de voorstoel van de Nissan kwamen bij het ongeval om het leven. Bekijk hier de gevoelige beelden.

Het politieteam was als eerste ter plaatse. De politieagenten verleenden de jongeren eerste hulp, maar de drie jongeren konden niet worden gered.

De twee slachtoffers van het ongeval die vastzaten in het voertuig werden er na lange inspanningen uitgehaald met de hydraulische reddingsapparatuur van de brandweer.

Koray Ateş, Can Kılıçkaya en Hasan Mert werden met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Er wordt gezegd dat Kılıçkaya de levensbedreigende situatie nog niet te boven is, terwijl de andere twee jongeren in ernstige toestand verkeren.

Brandweer en reddingsteams met 22 voertuigen en 50 hulpverleners waren ter plaatse.

Terwijl een groot gebied werd afgezet, werd een drone opgetild en werden vanuit de lucht beelden gemaakt om de oorzaak van het ongeluk op te helderen.

Families die het trieste nieuws ontvingen, haastten zich naar de plaats van het ongeluk.

De dood van de jongeren deed het district Garbsen verdriet. De begrafenissen zullen naar verwachting vandaag aan hun families worden overgedragen.

Volgens een politiewoordvoerster waren veel mensen – vooral familieleden, vrienden en bekenden – naar de plaats van het ongeval gekomen. “De operatie was voor iedereen dramatisch,” zei de woordvoerster daags na het ongeluk.

Bron: Duitse media