Jet2 passagiers doodsbang na bommelding: gewapende politie verwijdert man van vlucht

Dit is het moment dat gewapende politie aan boord ging van een Jet2 vliegtuig en een passagier verwijderde omdat er een bom aan boord zou zijn. Bekijk hier de beelden.

De vlucht werd eerder deze week rond 17.15 uur aan de grond gehouden op East Midlands Airport nadat gemeld was dat een man aan boord van het vliegtuig beweerde dat hij in het bezit was van een explosief.

Een vliegtuig vol Britse reizigers moest echter iets langer wachten nadat hun Jet2 vlucht naar Turkije onder dramatische omstandigheden vertraging opliep vanwege een vermeende bommelding.

Uit gegevens van FlightRadar24.com blijkt dat de vlucht in kwestie, genummerd LS653, om 16:45 uur zou vertrekken uit East Midlands, een regio in het noordoosten van Engeland. Bekijk hier de beelden.

Politie

Het vliegtuig was dus al een half uur te laat toen de politie voor het eerst op de hoogte werd gebracht van de situatie.

Na het onderzoek kon de vlucht drie uur later, om 20:18 lokale tijd, eindelijk vertrekken naar Antalya.

Op beelden van het incident is te zien hoe twee gewapende politieagenten aan de voorkant van het vliegtuig staan terwijl ze een man vertellen naar voren te lopen met zijn handen boven zijn hoofd geheven en het vliegtuig te verlaten. Zijn vrouw en een jong meisje volgen hem.

Bron: Britse media