Russen en Oekraïners die de oorlog ontvluchten en zich vestigen in de zuidelijke provincie Antalya hebben de commerciële activiteiten in de toeristische hotspot ernstig beïnvloed. Bekijk hier de beelden. 

Vooral lokale kappers klagen over de toenemende concurrentie tussen hen en buitenlandse kappers die zes keer het gemiddelde tarief vragen.

In een gesprek met het dagblad Hürriyet verklaarde Yüksel Uzun, de voorzitter van de Antalya Kamer van Kappers, dat een groot aantal herenkapperszaken met Russische en Oekraïense staatsburgers vorig jaar zijn begonnen, vooral binnen de grenzen van het Konyaaltı district en dat de lokale kapperszaken in opstand komen tegen de plotselinge toenemende concurrentie.

Uzun benadrukte dat Russische en Oekraïense mannelijke kappers een prijstarief in buitenlandse valuta hanteren, waardoor er een drastisch prijsverschil ontstaat tussen lokale en buitenlandse kapperszaken.

Uzun zei dat buitenlandse kappers klanten vinden via sociale media en astronomische prijzen vragen, zoals 40 dollar voor knippen en scheren, wat overeenkomt met ongeveer 1.100 Turkse lira – een prijs die Turkse kappers failliet zou laten gaan als ze dit van hun klanten zouden eisen.

“Wij verdienen wat zij vragen van één enkele klant door zes mensen te bedienen. Sommige buitenlanders hebben zich zelfs ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Antalya.”

“Maar ze hebben geen certificaat van meesterschap,” merkte hij op en hij drong er bij de districtsgemeenten op aan om een oplossing te vinden voor het probleem van de te hoge prijzen.

Bekijk hier de beelden.

Bron: Hurriyet