“De leider van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) Devlet Bahçeli heeft zelf ook gerechtigheid nodig.” Dat is het antwoord van oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu op de kritiek van Bahçeli op de mars naar Istanbul van eerstgenoemde. De mars is een protest tegen de arrestatie van een CHP-politicus.

“Het is de eerste keer dat ik heb gehoord dat lopen een misdaad is. Dat staat totaal niet ter discussie. Integendeel, we zorgen ervoor dat samenzijn, vrede en de rust de overhand hebben”, zei Kılıçdaroğlu in Batıkent, aan de rand van West-Ankara, op de tweede dag van de mars voor rechtvaardigheid.

Zijn reactie kwam nadat Bahçeli de CHP-leider sterk bekritiseerde vanwege diens ​​optocht van Ankara naar Istanbul als protest tegen de arrestatie van de politicus Enis Berberoğlu.

“Rechtvaardigheid is geen verloren voorwerp dat je op de weg vindt of een schat waar je over struikelt. Wie zich daarvan niet bewust is, is onwetend”, publiceerde Bahçeli op 15 juni op zijn officiële Twitter-account. Hij verweet de partij te handelen voordat alle juridische mogelijkheden werden uitgeput.

Gerechtigheid

Kılıçdaroğlu heeft Bahçeli beantwoord door de beslissing van de partij over de missie toe te lichten. “Dhr. Bahçeli hoeft zich geen zorgen te maken, hij zal zelf ook gerechtigheid nodig hebben. We zullen onze rechtvaardigheidsmars voortzetten ondanks deze kritiek”, zei Kılıçdaroğlu.

In 25 dagen naar Istanbul

De oppositieleider is van plan om in 25 dagen naar Istanbul te marsen, een afstand van ongeveer 426 kilometer. Hij heeft zich voorgenomen om elke 20 kilometer te stoppen en de nacht door te brengen waar hij is gestopt.

Na zijn eerste nacht doorgebracht te hebben in een trailer/caravan op een veld in de buurt van het Batıkent Hippodrome in Ankara, zei hij dat op de tweede dag naar verwachting 22 kilometer overbrugt en dat ze deelnemers van verschillende locaties verwachten.

Hurriyet