De Hoge Verkiezingsraad van Turkije (YSK) heeft de officiële uitslag van de presidentsverkiezingen gepubliceerd in de Staatscourant van 1 juni.

De bekendmaking bevatte ook het vermogen van president Recep Tayyip Erdoğan, die naar verluidt slechts 1,8 miljoen lira (80.000 euro) op de bank heeft staan en in plaats daarvan 5 miljoen lira schuldig is aan zijn broer.

De Hoge Kiesraad van Turkije (YSK) heeft de officiële resultaten van de presidentsverkiezingen van 28 mei gepubliceerd in de Staatscourant van 1 juni.

Recep Tayyip Erdoğan werd verkozen tot president met 27,8 miljoen stemmen, wat overeenkomt met 52,18 procent van de geldige stemmen. De kandidaat van de oppositie, Kemal Kılıçdaroğlu, kreeg 25,5 miljoen stemmen, wat overeenkomt met 47,82 procent. Het opkomstpercentage was 84,15 procent.

Het besluit van de YSK omvatte ook de bezittingen van president Erdoğan en zijn vrouw Emine Erdoğan.

President Erdoğan heeft naar verluidt 1,8 miljoen lira op vier bankrekeningen staan. Hij verklaarde ook dat hij zijn broer Mustafa Erdoğan 5,4 miljoen lira (240.000 euro) schuldig is.

Volgens de vermogenstabel heeft Erdoğan twee huizen in de wijk Üsküdar in Istanboel, elk ter waarde van 7,7 miljoen lira. Daarnaast bezit hij een stuk grond in de wijk Güneysu in Rize dat 2.000 vierkante meter groot is en naar verluidt 10.000 lira waard is.

Na zijn verkiezing tot president in 2018 verklaarde Erdoğan dat hij 6,1 miljoen lira op bankrekeningen had staan en dat hij 2 miljoen lira schuldig was aan een zakenman genaamd Mehmet Gür, samen met de bovengenoemde bezittingen in Istanbul en Rize.

Bron: Aykırı