De Turkse viceminister van Onderwijs Nazif Yilmaz tweet dat premier Benjamin Netanyahu "zal sterven".

De Turkse onderminister van Onderwijs Nazif Yılmaz citeerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een post op sociale media en zei: “Op een dag zullen ze jou ook neerschieten”. Bekijk hier de beelden.

De Turkse viceminister van Onderwijs Nazif Yılmaz richtte zich op 11 oktober tot de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zei: “Op een dag zullen ze jou ook neerschieten”.

Yılmaz citeerde Netanyahu’s post op X over de bombardementen op Gaza en zei “Op een dag zullen ze jou ook neerschieten. Je zult sterven.” Yılmaz verwijderde zijn bericht later.

President Recep Tayyip Erdoğan en de Turkse regering hebben verzoenende taal gebruikt met betrekking tot het laatste conflict tussen Hamas en Israël, vooral in het begin, waarbij ze de partijen opriepen om terughoudend te handelen en benadrukten dat ze een rol konden spelen in een mogelijk staakt-het-vuren.

Erdoğan veroordeelde ook het doden van burgers aan beide kanten en drong aan op de vorming van een onafhankelijke Palestijnse staat.

Aan de andere kant spraken de Turkse oppositiepartijen over het algemeen hun steun uit voor de Palestijnen.

De leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, zei dat ze “altijd achter het Palestijnse volk staan”, maar dat ze nooit een oorlog willen.

De islamitische bondgenoot van de regering, (HÜDA-PAR), en de andere islamistische oppositiepartijen zijn van plan om op 15 oktober in Istanbul een gezamenlijke rally te houden ter ondersteuning van de Palestijnen.

Netanyahu zou de komende maanden Turkije bezoeken, nadat hij een reis in juli had uitgesteld.

Vorige maand zat Erdogan samen met Netanyahu in New York in de allereerste bekende ontmoeting tussen de twee leiders.

Het afgelopen jaar zijn de banden tussen Israël en Turkije aangehaald na jaren van vijandigheid tussen de leiders van de twee landen, voornamelijk over Turkse steun voor Hamas.

Bron: Sabah