De noordoostelijke Turkse provincie Trabzon werd dinsdag getroffen door een flitsvloed, veroorzaakt door hevige regenval. Minstens 7 mensen kwamen hierbij om het leven.

Minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, kondigde eerder aan dat er vier mensen zijn omgekomen in het Araklı-district van de provincie. Drie anderen raakten gewond en zes vermist.

Minister van Landbouw en Bosbouw, Bekir Pakdemirli, deelde woensdag mee dat er opnieuw drie lichamen werden gevonden in het gebied. De dodentol komt daarmee op 7.

De gouverneur van Trabzon, Ismail Ustaoğlu, zei dat de AFAD-eenheden zijn gestart met zoek- en reddingsinspanningen om de vermisten te lokaliseren. De overstromingen troffen de wijken Çamlıktepe en Yeşilyurt nadat een nabijgelegen rivier overstroomde door plotselinge en hevige regenval.

Brandweerlieden werden onmiddellijk naar de plaats van de ramp gestuurd, maar hadden moeite om de getroffen gebieden te bereiken omdat het puin van de overstromingen de wegen blokkeerde.

Er werden ook gendarmerie-eenheden ingeschakeld om te helpen bij de reddingsacties.

De Turkse Minister van Financiën, Berat Albayrak, betuigde zijn medeleven aan de getroffenen en zei dat alle middelen ter beschikking werden gesteld om de reddingsoperatie te ondersteunen.

“Onze overheid heeft actie ondernomen om de vermisten op te sporen en te redden en zal het nodige doen om de schade van de overstromingen te herstellen,” haalde hij aan.

De gouverneur vraagt de lokale bevolking om weg te blijven van de getroffen gebieden.

Sabah

O.A. ✅