De provincie heeft een heel gebalanceerde en gediversifieerd aanzicht op elke manier denkbaar. Dit maakt dat de provincie een veelbelovende en duurzame toekomst heeft.

Agricultuur, industrie en toerisme hebben evenveel belang in de economie van Balıkesir, de 16de grootste provincie van Turkije. Het is de 11de grootste provincie qua oppervlakte, inclusief 20 districten. De 1,2 miljoen inwoners maken het de 17de grootste provincie qua bevolkingsaantal. De bevolking is tevens ongeveer gelijk verspreid over de stedelijke en landelijke of semi-landelijke gebieden.

Grote infrastructuurwerken halveren reistijd

Balıkesir ligt op een y-vormige economische doorgang. Het verbindt Noordwest-Turkije met de Turkse economische grootmachten Istanbul, Bursa en Kocaeli in de noordwestelijke regio Marmara en met Izmir en Manisa in de zuidelijke Egeïsche regio. De hoofdweg verbindt Istanbul met Izmir en loopt door Balıkesir.

Hierdoor is het de spreekwoordelijke levenslijn van de provincie. Een nieuwe autosnelweg die gebouwd wordt, kruist de Golf van Izmir langs de Osmangazibrug. Deze brug werd ingehuldigd in 2016. De snelweg zal de reistijd tussen de grootste en derde grootste Turkse steden halveren. Chauffeurs vanuit Balıkesir zullen Istanbul en Izmir respectievelijk in twee uur en anderhalf uur kunnen bereiken.

´s werelds langste hangbrug

De constructie van een andere autosnelweg ging recent in maart 2017 van start. De weg begint in Balıkesir en zal de Dardanelles kruisen via de Çanakkalebrug, die van 1915 dateert. Dit project gaat ´s werelds langste hangbrug bevatten en wordt verwacht voltooid te zijn in 2023. In 2023 wordt het honderdjarig bestaan van de Turkse Republiek gevierd. Die datum wordt frequent genoemd door President Recep Tayyip Erdoğan omtrent ambitieuze economische doelen voor Turkije.

Balıkesir als kruispunt voor treinen

Naast autosnelwegen is Balıkesir ook een kruispunt voor treinen. Het spoor dat Izmir met Bandirma verbindt loopt door de provincie. Bandirma is een groot dorp van Balıkesir aan de kust van Marmara met een drukke zeehaven. Dit spoor ontmoet het spoor dat naar Kütahya, Eskişehir en Ankara leidt in oostelijke richting. De stad heeft twee georganiseerde industriële zones (OIZ) met goede treinverbindingen.

Experts melden dat de provincie in toenemende mate een alternatief wordt voor bedrijven om naartoe te verhuizen. Dit komt door de hoge kosten, het gebrek aan plaats, te hoge concentratie van bedrijven of de trend van de laatste tien jaar waar meer op diensteneconomie wordt ingezet in plaats van productie. Bursa en Kocaeli hebben ook gelijkaardige trends, maar in iets mindere mate dan Istanbul.

Sabah