Cihan (37) en Hasret Mercankaya (33), een vastgoedadviseur die voor vakantie vanuit België naar hun zomerhuis in het district Didim in Aydın kwam, aten op 13 april met hun kinderen Ece Melisa (5) en Ege (4) in een restaurant in het district Gaziemir in İzmir.

De familie keerde na de maaltijd terug naar Didim. Na een tijdje werden Hasret Mercankaya en haar kinderen ziek.

De moeder en haar 2 kinderen die verschillende keren naar het staatsziekenhuis van Didim gingen, konden niet gediagnosticeerd worden.

Toen de toestand van Ece Melisa op 17 april verslechterde, gingen de familieleden opnieuw naar hetzelfde ziekenhuis.

Ece Melisa en haar moeder Hasret Mercankaya, die er beter aan toe was, werden overgebracht naar een ander ziekenhuis en Ege Mercankaya werd een dag later overgebracht naar het Ege University Hospital.

Terwijl Hasret Mercankaya werd ontslagen, kon haar dochter Ece Melisa niet worden gered. Ege Mercankaya werd op 13 juni ontslagen nadat ze de levensbedreigende situatie had overwonnen.

Het voorlopige autopsierapport vermeldde de doodsoorzaak als “onbepaald” en de resultaten van de gedetailleerde autopsie op monsters van Ece Melisa worden afgewacht.

‘Gisteren was ze jarig’

Hasret Mercankaya verklaarde dat haar dochter op 28 september was geboren en zei dat ze niet accepteerde dat het autopsierapport nog steeds niet uit was en zei:

“Als mijn dochter had geleefd, zou ze gisteren 6 jaar zijn geworden. Helaas is het autopsierapport nog steeds niet uit. Het vreet me van binnen op. Ik wacht op de uitslag…”

“Mijn zoon Ege is in goede gezondheid, godzijdank. Hopelijk wordt het beter. Het spijt ons. Ik wil dat het resultaat van de autopsie zo snel mogelijk bekend wordt en dat de verantwoordelijken de nodige straf krijgen.”

Bron: Turkse media