Twee ongelukken doden 10 in Turkije's Balıkesir en Konya

Bij twee verkeersongevallen in de westelijke Turkse provincie Balıkesir en de centrale provincie Konya, respectievelijk op maandag en zondag laat, zijn tien mensen om het leven gekomen en raakten zes anderen gewond.

In Konya botste rond 18.00 uur plaatselijke tijd een auto op een andere auto op de tegenoverliggende rijstrook toen de bestuurder de controle over het voertuig verloor.

Vijf mensen in de auto die werd aangereden kwamen om het leven, terwijl vier mensen in de twee auto’s die bij het ongeval betrokken waren, gewond raakten.

De slachtoffers waren een jonge groep vrienden die naar huis terugkeerden nadat ze het weekend hadden gezwommen in het Beyşehir-meer. Twee van hen waren zussen.

Balıkesir

Een soortgelijk ongeval vond maandag vroeg plaats in Balıkesir en eiste vijf levens. Een auto die op een snelweg in de provincie reed in de richting van Istanbul naar het West-Turkse Izmir botste op een andere auto.

Onder de slachtoffers waren twee kinderen en twee anderen raakten gewond. Brandweerlieden, paramedici en politie worstelden om mensen die vastzaten in de wrakstukken van de auto’s na het ongeval uit het voertuig te halen. Alle slachtoffers stierven onmiddellijk.

De gouverneur van Balıkesir, Hasan Şıldak, vertelde verslaggevers dat een onderzoek werd ingesteld naar de oorzaak van het ongeval, dat “gebeurde toen een auto van achteren op de andere botste”.

Elk jaar komen in Turkije duizenden mensen om bij verkeersongevallen, ondanks de inspanningen om het bewustzijn tegen het zogenaamde “verkeersmonster” in het land te verhogen en ondanks de verscherpte controles op de naleving van de verkeersveiligheidsregels.

Bron: Sabah