De plaats van het ongeval nadat een passagiersbus in een ravijn stortte, Yozgat, centraal Turkije

Een passagiersbus onderging maandag in de vroege uren een catastrofaal lot, waarbij 12 mensen om het leven kwamen en 19 anderen gewond raakten in het Sorgun district van Yozgat. Bekijk hier de beelden.

De noodlottige reis van Sivas naar Istanbul nam een tragische wending toen de bus uit de hand liep.

Tragisch genoeg stak de bus over naar de tegenoverliggende rijstrook en stortte in een ravijn, waarbij levens verloren gingen en algehele verwoesting werd aangericht.

Hulpteams werden snel naar de plek van de ramp gestuurd.

Uit de eerste nasleep bleek dat 11 mensen ter plekke om het leven kwamen, terwijl één gewonde, ondanks medisch ingrijpen in een nabijgelegen ziekenhuis, niet gered kon worden.

Van de 19 gewonde passagiers die naar medische faciliteiten in Yozgat en de Sorgun districten werden vervoerd, blijft er één in kritieke toestand, wat de ernst van de situatie nog vergroot.

De gouverneur van Yozgat, Mehmet Ali Özkan, sprak zijn diepe bedroefdheid uit en benadrukte de uitgebreide steun die door verschillende autoriteiten wordt verleend.

“Dit is een ongelukkig incident. Onze toegewijde teams van politie, gendarmerie, AFAD en districtsgouverneurs zijn ter plaatse en bieden hun volledige steun. We hebben met respect de lichamen van de overleden passagiers geborgen en de gewonden overgebracht naar lokale ziekenhuizen voor onmiddellijke zorg.”

“Hoewel de eerste bevindingen wijzen in de richting van nalatigheid als de primaire oorzaak, geloven we dat verder onderzoek duidelijkheid zal verschaffen.”

Özkan bracht na zijn toespraak tot de media een bezoek aan het staatsziekenhuis van Sorgun om de gewonde slachtoffers persoonlijk beterschap te wensen en de solidariteit van de gemeenschap in deze moeilijke tijd te versterken.

Er is een onderzoek ingesteld naar het ongeluk, zei minister van Justitie Yılmaz Tunç, die zijn medeleven betuigde aan de getroffen families.

Bekijk hier de beelden.

Bron: Sabah