Zeven mensen kwamen om het leven en negen anderen raakten gewond toen een vrachtwagen begin donderdag in botsing kwam met een minibus in de centrale Turkse provincie Sivas.

De frontale botsing vond plaats op een landelijk deel van de weg die Sivas met de oostelijke provincie Malatya verbindt.

De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval gewond, terwijl alle andere slachtoffers in de minibus zaten.

De minibus vervoerde mensen, meestal familieleden, die terugkeerden naar hun woonplaats in Malatya na een huwelijksfeest in de noordwestelijke provincie Bursa te hebben bijgewoond.

De gouverneur van Sivas, Yılmaz Şimşek, vertelde verslaggevers ter plaatse dat sommige van de slachtoffers “ernstige verwondingen” hadden, waaronder twee kinderen.

In augustus kwamen 34 mensen om het leven bij twee ongevallen in de provincies Gaziantep en Mardin in respectievelijk het zuiden en het zuidoosten van Turkije, toen vrachtwagens en een bus in botsing kwamen met voertuigen die eerder betrokken waren bij kleinere ongevallen.

In Turkije eisen verkeersongevallen elk jaar het leven van honderden mensen.

Uit gegevens van de verkeersafdeling van de Turkse politie blijkt dat in de eerste zes maanden van 2022 bij verkeersongevallen 920 mensen om het leven zijn gekomen en 127.619 gewond zijn geraakt.

De belangrijkste oorzaak van de ongevallen waren bestuurdersfouten.

In dezelfde periode werden in het hele land in totaal 88.000 ongevallen gemeld, waarbij bijna 70.000 auto’s en meer dan 25.000 motorfietsen betrokken waren.

De meeste ongevallen gebeurden in woonwijken, de rest in dunbevolkte plattelandsgebieden of langs snelwegen.

Fouten van de bestuurder stonden bovenaan de lijst van oorzaken van ongevallen, terwijl ongeveer 10 316 ongevallen het gevolg waren van fouten van voetgangers.

Bron: Sabah