Een Russisch reisbureau heeft twee keer per vergissing klanten naar de Turkse provincie Mardin gestuurd in plaats van naar de Spaanse hoofdstad Madrid.

Russische toeristen waren geschokt door wat ze zagen toen ze uit het vliegtuig stapten. Zij verbleven één nacht in Mardin en werden vervolgens overgebracht naar Madrid.

Het agentschap herhaalde dezelfde fout 10 dagen later en stuurde een groep van drie toeristen naar Mardin in plaats van Madrid.

“Ze waren gefascineerd toen ze de schoonheid van de stad zagen,” zei Arslan Paşaoğlu, het hoofd van de Mardin Tourism Management Associaton.

“Toen we van het incident hoorden, hebben we hen geholpen en in het hotel van een van onze leden ondergebracht. Ze keerden de volgende dag met een aansluitende vlucht terug naar Madrid,” voegde hij eraan toe.

Paşaoğlu verklaarde dat ze een andere groep toeristen van drie personen gedurende drie dagen hadden ontvangen nadat dezelfde fout opnieuw was gemaakt: “Ze [toeristen] vertrokken en zeiden dat ze later weer zouden komen.”

“Ze zijn naar de juiste plaats gekomen. Mardin is een prachtige stad. De toeristen hebben er goed aan gedaan hier te komen in plaats van naar Madrid te gaan,” zei Musa Ekici, een Turkse toerist.

“De toeristen hebben geluk gehad. Mardin is het Turkse Madrid,” zei Yusuf Cellat, een andere Turkse toerist.

Mardin staat bekend om zijn Artuqid architectuur en strategische ligging op een rotsachtige heuvel bij de Tigris rivier die steil boven de vlakke vlaktes uitsteekt.

De oude stad in de stad staat onder bescherming van UNESCO, die nieuwe constructies verbiedt om de gevel te behouden.

Bron: Hürriyet