Matteo Salvini (links) Een pot Nutella (rechts)

De radicaal-rechtse Italiaanse politicus Matteo Salvini stopt met het eten van Nutella. De leider van de rechtse Italiaanse partij Lega vindt het product niet Italiaans genoeg. Hij zegt zijn brood alleen nog maar met salami en sardientjes te eten.

“Ik ben erachter gekomen dat de gebruikte hazelnoten uit Turkije komen”, aldus de Italiaanse politicus Salvini bij een partijbijeenkomst in de Italiaanse stad Ravenna. „Ik wil liever alleen maar Italiaanse producten gebruiken. Ik eet Italiaans om de Italiaanse boeren te steunen.”

Niet genoeg Italiaanse hazelnoten

Italiaanse mediakanalen melden dat Italië niet genoeg hazelnoten produceert om aan de vraag van Nutellafabrikant Ferrero te kunnen voldoen. Turkije produceert de meeste hazelnoten ter wereld.

Turkije is weer grootste exporteur van hazelnoten ter wereld

De radicaal-rechtse Italiaanse politicus Matteo Salvini was eerder deze week naar Antwerpen (België) gekomen voor een bijeenkomst van het extreem-rechtse Vlaams Belang. “Salvini bracht zijn gebruikelijke boodschap tegen migratie en tegen de islam. Europa zal christelijk zijn of niet zijn, zei hij.

Italiaanse politicus Matteo Salvini en Tom van Grieken (Vlaams Belang)