De autoriteiten overwegen striktere maatregelen voor Istanbul, de dichtst bevolkte stad van Turkije.

Er zou onder meer een uitgaansverbod kunnen worden opgelegd aan mensen jonger dan 18 jaar, en alle privé-auto’s zouden tijdelijk niet meer mogen rondrijden.

Een andere maatregel die overwogen wordt, is het uitgaansverbod voor ouderen uit te breiden. Het zou dan gaan gelden voor iedereen ouder dan 60. In maart werd al in heel het land een uitgaansverbod ingevoerd voor mensen ouder dan 65 en chronisch zieken.

Het verbod op privé-auto’s in het verkeer zou binnenkort al in werking kunnen treden, waarschijnlijk al binnen een paar dagen, zo vernemen we. Vanaf dat moment zullen er meer stadsbussen rondrijden, zodat iedereen nog steeds ter bestemming geraakt.

Het schijnt ook dat zo’n 100.000 mensen, die een vergunning hadden aangevraagd om naar andere steden te reizen, die niet hebben gekregen.

Special vergunning

Momenteel moet je een speciale vergunning aanvragen bij de lokale autoriteiten om van de ene stad naar de andere te mogen reizen. Mensen die willen reizen, moeten goedkeuring vragen aan een commissie. Die goedkeuring wordt alleen gegeven in uitzonderlijke omstandigheden.

Volgens de autoriteiten worden vooral in de oostelijke en zuidoostelijke provincies de coronamaatregelen goed nageleefd.

Van de drie grootste steden van Turkije worden in Ankara de regels het best opgevolgd.

Waarschijnlijk zullen de nieuwe maatregelen, die in Istanbul en  zullen ingevoerd worden, ervoor zorgen dat de mensen ook daar de regels beter gaan naleven.

Bron: Hürriyet

S.V.R.