Zo’n 19 bestuurders werden beboet voor het niet naleven van de regels omtrent ‘social distancing’. Ze werden betrapt tijdens een bijeenkomst in Antalya waar de personen in kwestie met hun auto’s aan het driften waren. Er waren ook buikdanseressen aanwezig.

Lokale eenheden van de wegpolitie merkten in het Kepez District op dat er een grote groep mensen was samengekomen ondanks het geldende verbod op groepsbijeenkomsten. Zowel de toeschouwers als de chauffeurs werden als onderdeel van nieuwe corona-maatregelen verplicht, om 2 meter afstand te houden van elkaar.

De boete voor de bestuurders bedroeg 6,816 Turkse Lira (946 Euro). Tegelijkertijd kregen de 52 toeschouwers een administratieve boete voor het “handelen in strijd met het bevel van de overheid ter bescherming van de openbare veiligheid, de openbare orde of de algemene gezondheid”.

Na de opkomst van het Coronavirus in Turkije werd het overgrote deel van sociale, culturele en sportieve activiteiten en evenementen afgeschaft of uitgesteld.

Hürriyet

O.A.