Een Iers lid van het Europees Parlement heeft de EU bekritiseerd voor haar hypocrisie in de kwestie Palestina. Bekijk hier de beelden.

In een interview met Anadolu betreurde Mick Wallace het dat Israël niet alleen de steun heeft van de VS, maar ook van de EU.

“Het geweld is direct gekoppeld aan de bezetting,” zei de Europarlementariër.

“Als we het geweld willen stoppen, moeten we de bezetting stoppen.”

Hij verweet ook EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen een bevooroordeelde houding.

“Ze (de EU) geven Israël letterlijk carte blanche om wreedheden te begaan tegen het volk van Palestina. Ik bedoel, gaan ze naar Gaza, of doen de mensen van Gaza er niet toe?”

Wallace haalde uit naar sommige leden van de EU voor het steunen van “Israëls beslissing om de bevolking van Gaza collectief te straffen”.

Steun van de VS en EU

Een Iers lid van het Europees Parlement bekritiseerde de EU voor hypocrisie in de kwestie Palestina, meldt Anadolu Agency.

In een interview met Anadolu betreurde Mick Wallace het dat Israël niet alleen de steun heeft van de VS, maar ook van de EU.

Etnische zuivering

“Hij benadrukte het feit dat collectieve bestraffing tegen het internationaal recht is. En hij benadrukte het feit dat de Israëli’s de mensen in Palestina hebben afgesloten van elektriciteit, water en voedsel, wat een schending is van het internationaal recht en ook een oorlogsmisdaad.”

“De bezetting is illegaal. De vervolging van de Palestijnen is illegaal. Er komt geen vrede totdat er gerechtigheid is. De Palestijnen moeten gerechtigheid krijgen,” zei Wallace.

Gaza verkeert in een ernstige humanitaire crisis, zonder elektriciteit, terwijl water, voedsel, brandstof en medische voorraden opraken.

Ten minste 3.785 Palestijnen zijn gedood door Israëlische aanvallen op Gaza, terwijl het cijfer op meer dan 1.400 mensen in Israël ligt.

Bron: Middle East Monitor