President Recep Tayyip Erdogan heeft eerder deze week de studenten van de Middle East Technical University (ODTU) ontmoet. Die studenten waren gearresteerd voor het “beledigen” van de president.

De ouders van de studenten contacteerden Erdogan via zijn advocaat Huseyin Aydin volgens het staatspersagentschap Anadolu Agency.

De moeder van een van de studenten had een brief verzonden naar de president waardoor een ontmoeting is geregeld, zei Anadolu Agency.

De ontmoeting vond plaats in het presidentieel complex in Ankara.

De studenten hebben naar verluidt bloemen gegeven aan Erdogan en de president heeft hen smartphones van het Turkse merk Venus, cadeau gedaan.

Ongerustheid

Tijdens de ontmoeting, die 45 minuten duurde in een vriendelijke sfeer, gaf Erdogan te kennen dat hij “ongerustheid” voelde over de aanhoudingen.

De woordvoerder van de regerende AKP (Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling), Omer Celik, zei op 16 oktober dat Erdogans advocaat de rechtszaken tegen de studenten zal intrekken.

Een rechtbank in Ankara beval op 11 juli de arrestatie van de vier studenten die eerder waren aangehouden op aanklachten voor het “beledigen” van Erdogan met een spandoek die ze hadden gedragen tijdens de diploma-uitreiking aan de ODTU.

Van de vier gearresteerde studenten droegen vier het spandoek terwijl een andere verantwoordelijk was voor het transport van het spandoek naar de universiteit.

De studenten werden later vrijgelaten.

Hurriyet

T.A.