Een professor pathologie uit de Turkse provincie Konya is opgenomen in een lijst met de 100 beste pathologen in de wereld door het Britse magazine “The Pathologist.”

Foto: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pathologie

Pembe Oltulu, een pathologieprofessor aan de Necmettin Erbakan Universiteit in Konya, werd opgenomen tussen “de meest inspirerende en invloedrijke professionals in de laboratoriumgeneeskunde” door het magazine in haar laatste uitgave.

“Haar interesten spitsen zich toe op dermatopathologie, hematopathologie, onderwijs en training via sociale media,” zei het magazine.

Rolmodel in de pathologiegemeenschap

“Pembe werd genomineerd door haar collega’s omdat ze een rolmodel is in de pathologiegemeenschap, online inzichtelijk en leerrijk materiaal deelt en nieuwelingen in het wetenschapsdomein helpt,” aldus het magazine.

Oltulu vertelde aan Anadolu Agency dat zij en haar vrienden overheen de hele wereld proberen bij te dragen aan het onderwijs inzake pathologie via sociale media zoals Twitter en Facebook.

“Ik gebruik de sociale media in mijn domein en zag dat er internationaal bekende professoren hun ervaringen en informatie online deelden,” zei Oltulu.

“Ik begon onmiddellijk mijn kennis te delen. Vele wetenschappers in Turkije volgen dergelijke studies.”

Over haar plaats in het magazine zei Oltulu: “Ik ben heel trots om opgenomen te worden in een dergelijke lijst. Het is onbeschrijfbaar voor mij.”

De Turkse wetenschapper kreeg felicitaties voor haar succes vanuit Turkije en het buitenland.

Sabah

T.A.