Een Turkse jongere is kort aangehouden nadat hij de microfoon uit de handen van een zanger had genomen en “Stem niet op de AKP” had geroepen tijdens een concert in de Centraal-Anatolische provincie Konya.

Een Turkse jongere is kort aangehouden omdat hij tijdens een concert het podium betrad en het publiek aanspoorde “niet te stemmen op” de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

Het incident vond plaats op 17 augustus ’s avonds in de Centraal-Anatolische provincie Konya tijdens een concert dat werd georganiseerd in het kader van de 5e Islamitische Solidariteitsspelen.

Terwijl de zanger Taner Yüncüoğlu een lied zong, nam de jongere, die alleen bekend is onder de initialen M.O., de microfoon uit de handen van Yüncüoğlu en schreeuwde “Konya, word wakker, stem niet op de AKP” naar het publiek en rende vervolgens weg van het podium. De jongere werd door de politie aangehouden maar later na zijn getuigenis weer vrijgelaten.

Onder het publiek bevond zich ook Muharrem Kasapoğlu, minister van Jeugd en Sport.

Verschillende mensen op sociale media deelden de video waarop de actie van de jongeren te zien is en de schok van zanger Yüncüoğlu achteraf.

“De jongeren verheffen hun stem voor een onafhankelijke toekomst! Konya wordt wakker, stem niet op de AKP”, schreef Ali Mahir Başarır, parlementslid van de Republikeinse Volkspartij (CHP).

Bron: Turkse media