İdris Bozkurt, een topambtenaar van het Turkse Directoraat voor Religieuze Zaken (Diyanet), heeft het op vrouwen gemunt door te zeggen dat het “onaanvaardbaar” is dat vrouwen “strakke broeken” dragen.

Een lid van de Hoge Raad van het Turkse Directoraat voor Religieuze Zaken (Diyanet), İdris Bozkurt, heeft zich gericht tegen vrouwen, door te zeggen dat het een “schending van de religieuze regels” is als vrouwen “strakke broeken” dragen.

Bozkurt maakte de opmerkingen tijdens een programma uitgezonden op Diyanet TV op 13 augustus. In het programma werd gesproken over de vraag “Hoe moet de juiste sluiering zijn?”

“Een vrouw moet haar andere delen dan handen, gezicht en voeten sluieren voor vreemden, dat wil zeggen degenen met wie ze niet getrouwd is. De sluiering is een religieuze plicht. Het is een bevel van God…De relevante delen moeten gesluierd worden op een manier die de lichaamslijnen niet onthult en de huid niet toont,” zei Bozkurt.

“Laten we allemaal accepteren dat de dingen die we broeken noemen, zeer nauw zijn. En meer bij vrouwen. [Het dragen van] broeken in de vorm van panty’s en daarmee in het openbaar treden is onaanvaardbaar. Het is de schending van religieuze regels,” zei hij.

Bron: Turkse media