Foto: De Turkse 'Yemin'

Een man uit de Zwarte Zee provincie Ordu heeft een rechtszaak aangespannen tegen de producent van een tv-serie die werd uitgezonden in Marokko, nadat zijn mobiele telefoonnummer tijdens een scène plots op beeld verscheen.

De man ontving kort nadien honderden oproepen en ongepaste sms’jes van Marokkaanse kijkers.

“Ze denken dat ik een personage ben uit de tv-serie en blijven me dag en nacht berichtjes en ongepaste foto’s sturen,” zei de gefrustreerde Erol D. De man eist een schadevergoeding van zo’n 1600€ voor “het emotionele leed dat hij heeft doorstaan”.

In een van de afleveringen van de tv-serie “Yemin”, wat “De Belofte” betekent in het Turks, belt een vrouwelijk personage genaamd Cemre naar een nummer dat kort in beeld komt. Dit nummer bleek in het echte leven tot Erol D te behoren.

Foto: Erol D. (rechts)

Een fan in Marokko heeft kort na de uitzending van deze aflevering screenshots gedeeld op social media waarop het nummer van Erol te zien was.

Deze screenshots gingen in een mum van tijd viraal waardoor Erdol D werd overspoeld met berichten en oproepen van Marokkaanse fans die dachten dat het nummer effectief het nummer was van de desbetreffende personage in de serie.

“Ik wist niets over de TV serie. Alle oproepen en ongepaste berichten waarmee ik werd gebombardeerd, hebben voor spanning gezorgd tussen mij en mijn vrouw,” zei Erol D.

De advocaat van Erol D heeft een lijst gemaakt met alle moeilijkheden waar zijn cliënt mee te kampen heeft gehad sinds het voorval, die werd toegevoegd aan het gerechtelijk dossier. “Mensen uit Marokko hebben hem constant gebeld en ge-sms’t, zelfs op de vreemdste uren van de dag. Hij heeft thuis gewoonweg geen rust meer,” klonk het.

In het dossier staat ook vermeld dat Erol zijn telefoon niet meer op een normale manier kan gebruiken door alle inkomende inroepen en ongepaste berichten.

De advocaat van Erol pleit voor een emotionele schadevergoeding en zei dat “het illegaal is om iemands telefoonnummer te publiceren in een internationale uitzending zonder de persoon zijn toestemming “.

‘Yemin’

“De Belofte” is een lopende tv-serie die sinds februari 2019 in Turkije wordt uitgezonden. De serie heeft sinds het derde seizoen internationale faam verworven.

De serie gaat over een rijke familie die wil dat hun verwende zoon Emir met een verstandige vrouw trouwt. Twee vrouwen, Cemre en Reyhan, die beiden verliefd zijn op Emir, gaan de strijd aan met elkaar om te kunnen trouwen met de rijke erfgenaam rond wie het verhaal draait.

Hurriyet
O.A.