Foto: Airport Istanbul

Turkije weert vluchten uit Nederland omdat ook in Nederland een geval met de nieuwe variant van het coronavirus is ontdekt.

De Turkse regering legt ook vluchten uit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken een voorlopig verbod op. Het gaat om een veiligheidsmaatregel.

Ondertussen weert Turkije op zijn beurt vluchten uit Nederland, nu ook in Nederland een besmetting met de snel verspreidende variant is vastgesteld.

Geen vluchten uit Nederland

Turkije heeft bekendgemaakt voorlopig geen vluchten uit onder meer Nederland meer te ontvangen, nadat ook in Nederland een geval van het dodelijke Covid-virus is ontdekt.

De regering in Ankara legt ook vluchten uit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken een tijdelijk verbod op. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, aldus de Turkse media.

Ook vluchten uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika worden geweerd. Het gaat om een voorzorgsmaatregel.

De variant die eerder werd ontdekt in het V.K. is volgens Wereldgezondheidsorganisatie WHO ook bij negen mensen in Denemarken, één in Nederland en één in Australië gevonden. Volgens de Britse regering is die versie van het virus tot 70 procent besmettelijker.

Bron: BNM