Foto: Jamal Doumane (57)

Een tragisch incident heeft eerder deze week de Turkse stad Istanbul opgeschrikt, toen Jamal Doumane , een Marokkaanse burger, het leven liet nadat hij was aangevallen. Bekijk hier de beelden. 

Hij had ruzie met een taxichauffeur, meldde de Turkse media. Het incident deed zich voor toen de taxichauffeur weigerde de 57-jarige Marokkaanse man naar zijn bestemming te rijden omdat het volgens hem om een “korte afstand” ging.

De situatie escaleerde verder toen de chauffeur zijn voertuig verliet en het slachtoffer begon aan te vallen.

De Marokkaanse man, die al ongeveer 13 jaar in Turkije verbleef, werd fysiek aangevallen door de taxichauffeur in een schokkend incident dat op deze video is vastgelegd.

Door de aanval viel het slachtoffer op de grond, wat leidde tot een fatale hoofdwond en daaropvolgende bloedingen.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voordat hij overleed aan zijn verwondingen.

Tot slot gaf Fatima Krib, de rouwende vrouw van Jamal Doumane, een interview en beschreef met tranen in haar ogen wat er was gebeurd.

Krib zei: “Ze brachten hem naar het ziekenhuis. Zijn hart stopte in het ziekenhuis, ze reanimeerden hem maar hij raakte in coma. Ik vertrouw Turkije en de staat heel erg.”

“Ik eis gerechtigheid voor mijn man. We hebben niets verkeerds gedaan, waarom hebben ze dit mijn man aangedaan?”

Hoofd van de Marokkanen

Ayoub Salem, hoofd van de Marokkaanse gemeenschapsraad in Turkije, veroordeelde de moord op de Marokkaanse man en de omstandigheden die ertoe leidden tegenover het nieuwsagentschap Al Hurra.

“Hoe kan een dergelijke kwestie leiden tot het doden van een persoon?” vroeg Salem zich af, waarbij hij wees op de algemene terughoudendheid van taxichauffeurs in Istanbul om passagiers mee te nemen op korte ritten die zij economisch onrendabel achten.

Hij uitte zijn diepe bezorgdheid over de omstandigheden rond het incident en de mogelijke impact die het zou kunnen hebben op de perceptie van het land.

Salem onthulde dat de raad actief samenwerkte met het Marokkaanse consulaat om de situatie op de voet te volgen.

Rapporten gaven aan dat de dader aanvankelijk “onder huisarrest” was geplaatst in afwachting van het onderzoek, maar Salem betwistte dat de politie hem tijdens de onderzoeksfase verrassend had vrijgelaten.

Salem benadrukte de noodzaak van een grondig onderzoek naar de zaak en drong er bij de Turkse autoriteiten op aan om het incident op te helderen en de dader verantwoordelijk te stellen.

De familie van het slachtoffer en maatschappelijke organisaties sloten zich hierbij aan en riepen op tot gerechtigheid.

Bekijk hier de beelden.

Bron: Cumhuriyet