Foto: glazen “bubbels” in een café in Sivas, 5 oktober 2020.

Vorig jaar bouwde café-uitbater Yunus Yıldız uit Sivas (Centraal Turkije), een soort kleine glazen iglo’s op zijn terras met als bedoeling de klanten bij streng winterweer een warme plek te kunnen aanbieden.

De coronacrisis gaf de iglo’s echter een ander doel. Ze maakten het voor klanten mogelijk om alleen, of met vaste contacten, met respect voor sociale afstand te komen genieten van een drankje.

Op andere locaties staan tafeltjes noodgedwongen dichtbij elkaar, waardoor het moeilijk wordt om afstand te houden.

In de glazen “bubbels” is genoeg plaats voor enkele mensen om met respect voor afstandsregels te zitten. Aan Demirören Agency vertelde Yıldız op 6 oktober dat zijn bubbels belangstelling wekken van klanten en ondernemers over het hele land.

Andere uitbaters van cafés en restaurants vragen hem hoe ze die “bubbels” zelf kunnen bouwen. “Tijdens de crisis kwamen veel mensen graag naar mijn café.

Hier kan je met je gezin komen zonder gevaar op besmetting. Elke keer als er een klant vertrekt, worden de bubbels ontsmet”, vertelt hij.

Cafébezoeker Cihat Emre Toprak komt graag in het café omdat het er “steriel” is. “Je hebt hier persoonlijke ruimte en je hoeft geen interactie te hebben met andere klanten. Het menu en de service zijn hier ook uitstekend.”

K.L.

(Bron: Sabah)