Eşe Gelebek (Honderdjarige vrouw met 400 kleinkinderen overleeft COVID-19)

De oudste persoon ter wereld die corona overleefde, woont in de provincie Kahramanmaraş in Zuidoost-Turkije. Het gaat om een dame van over de 100, met 13 kinderen en zowat 400 klein- en achterkleinkinderen.

Eşe Gebelek zou volgens de officiële documenten 125 jaar oud zijn, maar heeft zelf geen idee hoe oude ze precies is. Ze lag twee weken in het ziekenhuis, maar is uiteindelijk genezen van corona.

“Ze hebben me daar verzorgd en goed behandeld,” zegt Gebelek, die de dokters en verpleegsters van het ziekenhuis bedankt.

Volgens Hamdullah Gelebek, de jongste zoon van ‘oma Eşe’, ligt zijn moeders geheim in biologische voeding.

“Onlangs heeft ze de geboorte meegemaakt van een kind van een kleinkind van een kleinkind van haar. Ze heeft 83 kleinkinderen, maar als je al haar nakomelingen samentelt, kom je aan 400.”

“Ze lag een week op intensieve zorgen en dan nog een week op een gewone kamer. Toen ze het ziekenhuis mocht verlaten, hebben we haar nog twee weken in afzondering gehouden. Nu gaat alles goed met haar,” vertelt meyrem Gelebek, één van Eşe’s schoondochters.

“Haar hele leven heeft ze melk, yoghurt en kaas gegeten. Daardoor heeft ze geen andere gezondheidsproblemen,” zegt Meyrem.

Voordat Eşe Gebelek het record verbrak, was een 113-jarige vrouw uit Gerona, in het noordoosten van Spanje, de oudste persoon ter wereld die corona overleefd heeft.

 

Bron: Hürriyet

S.V.R.