Minister van Buitenlandse Zaken: “Virus aan het verdwijnen, toeristen willen weer naar Turkije”

De Duitse en Russische toeristen willen weer naar Turkije komen en dat is deels te danken aan de goede manier waarop Turkije de pandemie heeft aangepakt. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.

Mevlüt Çavuşoğlu gaf een tv-interview in Antalya, de meest toeristische badstad van Turkije, aan de Middellandse zeekust. Het land bereidt zich volop voor op de komst van de toeristen, zei hij.

“Onze Duitse en Russische vrienden willen terugkomen. In vergelijking met andere landen heeft Turkije weinig coronabesmettingen. Daarom willen de toeristen terugkomen.”

“We moeten hard werken om hen terug naar hier te krijgen. Mensen moeten hier weer op vakantie kunnen komen.”

Turkije is volop bezig om weer internationale vluchten op te starten, aldus Çavuşoğlu. “We hebben al overleg gehad met Duitsland, Frankrijk en het VK rond het thema toerisme.

Ik heb ook twee keer met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov gesproken. We weten dat Russische toeristen naar ons land willen komen.”

Hij benadrukte ook dat Turkije sterk begaan is met de landbouwsector. “We hebben geen problemen gehad inzake voedselveiligheid, onze export is blijven doorlopen.”

Over de migranten die kamperen aan de Griekse grens zei hij: “Door de pandemie is er nu minder mobiliteit van migranten. Maar na de uitbraak zal de stroom richting Europa weer op gang komen, en dat bedoel ik niet als een dreigement.”

Bron: Hürriyet

S.V.R.