Een 16-jarige Turkse tiener uit Kahramanmaras, die in Frankrijk een elektrische scooter bij de hand had, is op de voetgangersweg aangereden door een auto.

De Turkse tiener ligt al twee maanden op de intensieve zorgen. Naar verluidt werd de bestuurder na het ongeval vrijgelaten.

In Luneville in het oosten van Frankrijk werd in maart een 16-jarige Turkse tiener op een elektrische scooter aangereden door een auto op de voetgangersweg.

De tiener zat niet op de scooter, maar had deze in zijn hand toen hij de voetgangersweg overstak.

De ongelukkige jongeman, afkomstig uit Kahramanmaras, raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en raakte in coma. De behandeling van de jongeman, die vele hersenoperaties onderging, wordt voortgezet op de intensieve zorgen.

De 20-jarige bestuurder die het incident veroorzaakte werd na het ongeval aangehouden, maar werd 78 uur na het incident vrijgelaten.

“Mijn zoon ligt al 2 maanden in coma”

Habibe Baltacı, de rouwende moeder van de jongeman, die hierover informatie gaf aan de Turkse media zei dat ze al 2 maanden wachten tot haar bewusteloze zoon wakker wordt.

Baltacı zei: “Mijn zoon is nog steeds niet wakker, hij is niet bij bewustzijn. Ze hebben de persoon die dit gedaan heeft na 78 uur vrijgelaten. Mijn zoon is 16 jaar oud. We liggen al 2 maanden in het ziekenhuis en ik weet hoe lang hij nog zal blijven. Ik ben er erg kapot van.”

Bewering dat de auto snel was

Habibe Baltacı beweerde dat de bestuurder die haar zoon aanreed 70-80 reed op een weg van 30 km. Ze zei dat de rechtszaak in verband met het incident loopt en dat de rechtbank wacht op de situatie van haar zoon.

Geen alcohol of drugs gevonden

In het nieuws in de Franse media werd gesteld dat een 20-jarig meisje de bestuurder van de auto was.

Er werd gemeld dat het meisje negatief testte op alcohol en drugs.

Bron: Arti