De 21-jarige brandweerman Barış Bilici, die in Frankrijk woont en oorspronkelijk uit Isparta komt, overleed toen hij tijdens een wandeling plotseling van de klif viel. Bekijk hier de beelden. 

Brandweerman Barış Bilici, oorspronkelijk uit Isparta, die in het Franse Dortan woont, is in een tragedie verzeild geraakt toen hij op zondag 1 oktober rond 9 uur ’s ochtends met een vriend op de toppen van de berg Chamonix wandelde.

Na 6 kilometer te hebben gewandeld op de betreffende route, vertelde Barış Bilici zijn vriend onverwacht dat hij zich niet goed voelde.

Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet worden gered.

Bilici, die zich niet goed voelde, viel bewusteloos in de afgrond aan de kant van de weg, meegesleurd door de zware tas op zijn rug.

Zijn vriend probeerde hem te helpen en hulp te vragen aan andere wandelaars verderop, maar zonder succes.

Barış Bilici werd binnen 30 minuten na het incident per helikopter vervoerd, maar hij kwam om het leven.

Hij diende als korporaal

Barış Bilici is sinds oktober 2019 precies 4 jaar vrijwillig brandweerman.

Eerst bij het brandweer- en reddingscentrum van Dortan, daarna in Oyonnax en sinds eind 2022 als brandweerman bij Amicale Des Sapeurs-Pompiers, waar hij onlangs werd benoemd tot korporaal.

“Hij was vriendelijk en aardig”

Zijn collega’s op zijn werkplek beschreven Barış Bilici met de volgende woorden:

“Je professionaliteit, glimlach en vriendelijkheid maakten je een vastberaden brandweerman, of beter gezegd een super brandweerman, boven verwachting.”

Hoewel het niet bekend is waarom de jonge expat plotseling ziek werd, werd bekend gemaakt dat het pad naar de top van de berg in Chamonix, waar ze aan het wandelen waren, een veilig, vlak, niet glad en ongevaarlijk pad was.

Eenvoudige jongen

“Hij was een heel eenvoudige jongen,” vertelt zijn zus Selin. Hij genoot van de kleine dingen in het leven. Maar hij was vastberaden en erg ambitieus, vooral wat zijn carrière betreft.

In het gezin was hij degene die onze vader hielp in het huishouden. Ze waren heel hecht, onafscheidelijk.

Hij hielp met het repareren van onze fietsen, de auto, het aanzetten van de verwarmingsketel of het schilderen van het huis.

Een geliefde jongen

Binnen zijn familie, op het werk, in de twee kazernes waar hij diende en elders, zijn al veel eerbetuigingen aan hem gebracht en talloze steunbetuigingen zijn naar de familie gestuurd, die ze niet allemaal kan tellen.

Bron: LeProgres