Isparta, een van de geheime schatten van Turkije, is de afgelopen jaren op de voorgrond getreden van het toerisme. De stad ligt in het merengebied in het noordwesten van het Middellandse Zeegebied, staat bekend als de rozentuin van Turkije en staat bekend om zijn lavendelvelden.

Cengiz K., een Turk uit Frankrijk, werd in zijn woonplaats Isparta opgelicht voor 25 duizend euro door verdachten die zich voordeden als politieagenten.

Cengiz K., 71 jaar en woonachtig in Frankrijk, ging op vakantie naar zijn woonplaats Isparta. In het district Yalvaç werd hij opgelicht door verdachten die zich aan de telefoon voordeden als politieagenten.

Drie mensen die zich aan de telefoon voordeden als politieagenten namen 25 duizend euro af van de expat die ze misleidden.

Hij meldde zich bij de politie toen hij zich realiseerde dat hij was opgelicht. Na een tijdje besefte Cengiz K. dat hij was opgelicht en diende hij een klacht in bij de politie.

Teams van het Yalvaç District Veiligheidsdirectoraat stelden vast dat het geld van Cengiz K. was gestolen door mensen uit Şanlıurfa.

Drie verdachten gearresteerd

De politie heeft een operatie georganiseerd om de verdachten İ.A. en A. E. te arresteren in een hotel in Isparta.

Na de procedures op het politiebureau werden drie verdachten doorverwezen naar het gerechtsgebouw en gearresteerd.

Bron: Sabah