Foto: Een vakantieganger geniet in Fethiye. De regio Fethiye in Muğla ligt aan de zuidwestelijke Turquoise kust van Turkije, waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen, en wordt altijd beschouwd als een van de mooiste natuurlijk beschermde kustlijnen van het land.

Een woedende vader kreeg een boete van 419 euro voor het meenemen van zijn gezin op een all-inclusive vakantie tijdens het schooljaar.

Wesley Joyce, 42 jaar, en zijn vrouw Stacey, 34 jaar, namen hun zoon Jai-Jai, 15 jaar, en dochters Cleo, 13 jaar, en Hallie, 5 jaar, vorige maand mee van school voor een tiendaagse vakantie naar Turkije, wat het gezin tijdens de zomervakantie 5.000 pond (5.819 euro) extra zou hebben gekost.

Bij thuiskomst ontvingen de ouders boetes van de twee scholen van hun kinderen voor het wegbrengen van de kinderen tijdens schooltijd.

“De vakantie kostte 7.000 pond (8.147 euro) met zeven personen all inclusive. Als ik in de zomervakantie zou gaan, was het 12.000 pond (13.967 euro), dat is een verschil van 5.000 pond (5.819 euro),” zei de gefrustreerde vader.

“Dat konden we ons gewoon niet veroorloven en waarom zouden we ook. De herinneringen aan een gezinsvakantie zullen voor altijd bij hen blijven.”

Wesley, een bouwvakker uit Worcester, vertrok op 8 juni naar Turkije en kwam op 22 juni weer thuis. Hij was stomverbaasd toen de brieven bij hem en zijn vrouw werden afgeleverd na thuiskomst in Groot-Brittannië.

Hij zei dat de leraren van zijn kinderen ongeveer een maand eerder hun dertiende stakingsdag hadden gehad en voegde eraan toe: “[Ik was] in de veronderstelling dat het geen probleem zou zijn, omdat ze het hebben gedaan.”

Leraren in heel Engeland staken voor een loonsverhoging die hoger is dan de inflatie en voor extra geld van de overheid voor scholen.

Bron: Britse media