Istanbul Airport

De luchthaven van Istanbul, de grootste van Turkije, heeft het certificaat ‘Chinezenvriendelijke luchthaven’ gekregen. Ze heeft een reeks maatregelen genomen om Chinese passagiers te helpen.

Er zijn onder meer incheckbalies exclusief voor passagiers die uit China komen. Daar vind je ook schermen met vlucht- en ticketinformatie in het Chinees.

Chinese passagiers krijgen ook toegang tot de sociale mediaplatforms Weibo en WeChat en er is een Chinese versie van de mobiele applicatie van İGA, de luchthavenexploitant.

Weibo en WeChat werden toegankelijk gemaakt op de luchthaven om zo snel mogelijk Chinese passagiers aan te trekken.

Luchthaven van Istanbul krijgt certificaat ‘Chinezenvriendelijke luchthaven’

Er zijn ook personeelsleden die Chinees spreken, herkenbaar aan hun uniform, en Chinese infoborden in de hele luchthaven.

“We hebben een reeks maatregelen genomen zodat de Chinese passagiers zich hier thuis voelen,” zegt Kadri Samsunlu, de CEO van İGA.

Vorig jaar kwamen er zo’n 450.000 Chinese toeristen naar Turkije.

“Voor de coronapandemie had Turkish Airlines vluchten naar zes Chinese steden. Maar vandaag vliegt Turkish Airlines enkel één keer per week tussen Istanbul en Guangzhou.”

Cui Wei, de Chinese consul-generaal in Istanbul, voelt zich net als op een Chinese luchthaven, zegt hij.

“Aanvankelijk hadden we dit jaar 600.000 Chinese toeristen verwacht in Turkije, maar door corona lijkt dat onwaarschijnlijk. Toch denk ik dat de doelstelling van 1 miljoen Chinese toeristen per jaar in de toekomst haalbaar moet zijn.”

Bron: Hürriyet

S.V.R.