Een Ierse toerist, genaamd Ian Campbell, is in Turkije in het ziekenhuis beland nadat hij een ring, ter waarde van ongeveer 35.000 euro , wou stelen door die in te slikken.

Campbell was op vakantie in de stad Marmaris in de zuidwestelijk gelegen Turkse provincie Muğla. Op vier oktober bezocht hij daar een juwelierszaak.

De 54-jarige Ierse toerist nam de dure ring en verstopte het, al wandelend naar buiten, in zijn hand. Toen de juwelier door had dat er iets niet klopte, sloot hij de deur vooraleer Campbell buiten was. Op dat moment besloot de Ierse toerist om de ring door te slikken.

De juwelier belde de politie maar Campbell ontkende alle beschuldigingen. De beveiligingscamera sprak de Ierse toerist tegen.

Een Turkse openbare aanklager deelde mee dat Campbell naar het staatsziekenhuis van Marmaris moest gebracht worden, waar de toerist, indien hij niet op ‘natuurlijke wijze’ de ring kon terugbrengen, onder het mes zou moeten gaan.

In het ziekenhuis bracht een röntgenscan aan het licht dat de ring, met een diamant van 2,5 karaat, vast is komen te zitten in Campbell zijn ingewanden.

Het personeel heeft Campbell laxeermiddelen gegeven en, samen met de juwelier, wordt er sinds meer dan elf uur gewacht op het ‘resultaat’.

‘Ik ben aan het wachten op mijn ring. Ik heb een strafrechtelijke klacht ingediend. Ik kan niet geloven hoe kalm hij blijft bij de situatie’, vertelde de juwelier.

Hurriyet

M.S.