De Turkse regering is begonnen met de afbraak van de villa, ook wel ‘kitten den’ genoemd, van de controversiële televisieprediker en sekteleider Adnan Oktar. In augustus arresteerde de Turkse politie Oktar en 168 van zijn volgelingen.

De beruchte sekteleider staat in het buitenland voornamelijk bekend onder zijn pseudoniem Harun Yahya. In Turkije was hij de presentator van een talkshow waarin hij, onder andere, discussies hield over islamitische waarden en normen, maar ook regelmatig danste met jonge vrouwen, wie hij ‘kittens’ noemde, en zong met jonge mannen, wie hij ‘leeuwen’ noemde.

Oktar en zijn volgelingen worden beschuldigd van meer dan dertig misdrijven, waaronder het samenstellen van een criminele organisatie, seksueel misbruik van kinderen en ontvoering.
Ook de luxueuze villa van Oktar, gesitueerd in Istanbul met een uitzicht over de zeestraat Bosporus, trok de aandacht van de Turkse autoriteiten.

In de ochtend op 4 oktober begon de Turkse regering met de afbraak van drieëntwintig illegaal bijgebouwde structuren aan de villa van Oktar in Istanbul. De villa werd door Oktar ook gebruikt voor het uitzenden van zijn controversiële shows.

Hurriyet

M.S.