Foto: Een toeriste geniet van het zicht in Marmaris, Turkije.

Gezinnen die deze zomer op zoek zijn naar een voordelige strandvakantie, kunnen volgens verschillende Britse media het beste naar Marmaris in Turkije gaan.

De prijzen voor maaltijden, drankjes en strandartikelen zijn veruit het laagst aan de Turkse Rivièra, zo blijkt uit het onderzoek.

Een prachtige strandbestemming is uitgeroepen tot de goedkoopste hotspot voor zomervakanties voor Nederlanders en Europese gezinnen.

Volgens een nieuw rapport zijn de prijzen op de meeste populaire plekken echter flink gestegen.

Een “heerlijke” strandbestemming in Turkije is uitgeroepen tot de goedkoopste hotspot voor een zomervakantie voor Europeanen.

Marmaris werd uitgeroepen tot de goedkoopste zomerbestemming in een nieuw onderzoek.

Kosten in Marmaris

De kosten in de Turkse badplaats zijn echter nog steeds gestegen en gezinnen zullen waarschijnlijk hogere prijzen moeten betalen dan vorig jaar.

De prachtige Turkse badplaats heeft een adembenemende kustlijn, een bruisend nachtleven en tal van watersporten.

Een toerist ‘Arlette J’ schreef op Tripadvisor: “Het was een heerlijke ervaring. Heerlijke wandelingen, leuke plekjes om wat te drinken.”

Simon heeft vakantiegangers die naar Turkije reizen geadviseerd om geld te wisselen zodra ze in het land zijn voor de beste tarieven.

Inflatie

Laura Plunkett, gespecialiseerd in toerisme, zei: “De inflatie heeft de lokale prijzen in het buitenland getroffen, net als in Turkije. Dit betekent dat gezinnen meer moeten betalen voor maaltijden, drankjes en andere toeristische activiteiten in de meeste resorts.”

“Ondanks de stijgende kosten van levensonderhoud, zijn veel klanten niet bereid om hun kostbare jaarlijkse uitje op te offeren en we zien een trend in klanten die kiezen voor meer betaalbare bestemmingen, waaronder Bulgarije en Turkije, met Griekenland.”

Goedkoopste bestemmingen voor Europeanen

Marmaris, Turkije

Algarve, Portugal

Zonnestrand, Bulgarije

Costa del Sol, Spanje

Kos, Griekenland

Paphos, Cyprus

Rhodos, Griekenland

Funchal, Madeira

Sliema, Malta

Corfu, Griekenland

Nieuw rapport

Het rapport vergeleek 12 keer een aantal resorts om te zien welke deze zomer het meeste waar voor zijn geld bood.

De prijzen waren inclusief gezinsmaaltijden, drankjes, zonnebrandcrème, insectenspray en strandartikelen variërend van emmers en schoppen, ijsjes en waterfietsen.

Er is ook rekening gehouden met de kosten van een fles bier, glas wijn, een watertocht en een driegangendiner voor een gezin.

Marmaris bleek de goedkoopste van de 16 onderzochte bestemmingen te zijn – hoewel de prijzen sinds afgelopen zomer aanzienlijk zijn gestegen, is de stijging voor toeristen beperkt tot 33% als gevolg van de ineenstorting van de waarde van de Turkse lira.

De 12 items in Marmaris zijn meer dan gemiddeld 115 euro goedkoper dan in Ibiza.

De beroemde Turkse badplaats staat vooral bekend om zijn stranden, watersporten en goedkope alcohol.

Er zijn ook populaire cruises naar eilanden in de omliggende baai, waaronder Sedir eiland – algemeen bekend als Cleopatra eiland, dat beroemd is om zijn zachte, witte en nu beschermde zand.

Of je nu wilt genieten van de zon op het strand, de hele dag in de warme Middellandse Zee wilt liggen of wilt uitrusten op de strip zonder geld te hoeven uitgeven, dit is een van de plekken waar je moet zijn.

Bron: Britse media