In de Stationsbuurt van Sint-Niklaas, een provincie in Oost-Vlaanderen, is eerder deze week een vechtpartij uitgebroken tussen twee inbrekers en een groepje mannen. Bekijk hier de beelden. 

De dieven waren betrapt, waarna een confrontatie volgde met de familieleden waar ingebroken werd. De twee dieven werden nadien gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee dieven werd om iets voor middernacht op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning. Daar was op het moment van de feiten een jonge vrouw alleen thuis, die meteen de politie en de familieleden verwittigde.

De man contacteerde op zijn beurt verschillende familieleden. De dieven konden niet meer ontsnappen en werden opgewacht door alle broers.

Toen de politie arriveerde, was er al een flinke vechtpartij uitgebroken. Er werd daarbij onder meer een koevoet gebruikt die de dieven bij zich hadden.

Eén dief liep een ernstige open beenbreuk op toen hij van de eerste verdieping naar beneden sprong, een tweede had een zwaar bloedende hoofdwonde nadat hij een fles tegen het hoofd had gekregen.

Niemand opgepakt

De politie kon de gemoederen bedaren en de twee toegetakelde mannen ontzetten uit hun moeilijke situatie. Ze werden daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Het zou gaan om twee mannen die eerder al in de buurt hadden toegeslagen.

Van de getroffen familieleden werd niemand opgepakt. De politie onderzoekt nu of zij handelden uit wettige zelfverdediging: mogelijk hebben de inbrekers de familieleden eerst bedreigd met de koevoet.

Beelden opgedoken

Er zijn beelden opgedoken van de vechtpartij in Sint-Niklaas tussen de inbrekers en de familie van het huis waar de inbraak plaatsvond. Op de beelden is te zien hoe zeven familieleden de inbrekers te lijf gaan en in bedwang proberen te houden. Er worden rake klappen uitgedeeld.

De inbrekers waren even voordien door de familie op heterdaad betrapt. Minstens één inbreker was in het huis binnengeraakt. Nadat hij betrapt werd zou hij proberen vluchten hebben door uit het raam te springen. Daarbij zou hij zijn been gebroken hebben. De familieleden hebben hem daardoor kunnen klissen.

Ook de andere inbreker werd gevat door de familie. Die liep door het gevecht een hoofdwonde op. Even later kwam de politie met verschillende manschappen ter plaatse om de gemoederen te bedaren. De inbrekers werden ingerekend.

Buurtbewoners zagen alles gebeuren. Zij nemen het op voor hun buren, die al voor de tweede keer het slachtoffer zouden zijn van een inbraak. Een buurman hoopt dat ze niet gestraft worden omdat ze het heft in eigen handen namen.

Bron: Belgische media