Foto: Een toeriste geniet van het zicht in Fethiye, Turkije.

Liefhebbers van goedkoop bier moeten hun volgende vakantiebestemming in Turkije zoeken.

Uit een onderzoek is gebleken dat het land van kebab,tapijten en de prachtige stranden de goedkoopste plek in Europa is om deze zomer een pint te drinken.

In de top tien staan drie badbestemmingen in Turkije, waaronder de nummer één. Als je deze zomer naar het strand wilt zonder in het rood te gaan, is er goed nieuws.

Er zijn genoeg bestemmingen in Europa waar je met een klein budget van de zee kunt genieten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Omio.

Het boekingsplatform voor vervoer vergeleek de prijs van ijs, water en bier op 75 populaire stranden over het hele continent om een ranglijst van de tien goedkoopste plekken samen te stellen.

Er werd ook rekening gehouden met het weer om de voorkeur te geven aan bestemmingen waar de temperaturen niet onaangenaam hoog oplopen.

Goedkoopste stranden van Europa liggen in Turkije

Uit het onderzoek van Omio bleek dat Turkije de beste keuze is voor een goedkope strandvakantie.

In de top tien staan drie kustbestemmingen in dit land, waaronder de nummer één. Het goedkoopste strand op de lijst is Cleopatra Beach in de badplaats Alanya. Het ligt aan de Turkse Rivièra en de brede zandstroken maken het al tientallen jaren tot een van de populairste kustbestemmingen.

Het is ook de plek om naartoe te gaan als ijs je belangrijkste zomervoedsel is, want je kunt er een bolletje krijgen voor maar €0,12. Het is het perfecte excuus om alle beschikbare smaken te proberen.

De prijs van een fles water is ook laag, rond de €0,37 en een biertje op het strand kost je slechts €1,64.

Twee bestemmingen

Twee andere bestemmingen in Turkije staan ook op de lijst. Side Halk Beach in Side heeft het goedkoopste water van alle onderzochte plaatsen – je kunt een fles kopen voor € 0,17 (€ 0,20).

Dat maakt het makkelijk om gehydrateerd te blijven als de gemiddelde temperaturen in de oude havenstad oplopen tot 27 graden Celsius.

Yashi Beach in Bodrum staat op de 8e plaats. Hoewel het schiereiland bekend staat om zijn vijfsterrenresorts en glamoureuze jachten, is het nog steeds betaalbaar in vergelijking met veel andere Europese stranden.

Hier kunnen vakantiegangers een ijsje krijgen voor €0,50 per portie, water voor €0,28 per fles en bier voor €1,86.

Bron: Turkse media