De leider van de grootste Bosnische partij SDA, Bakir Izetbegovic, zei donderdag dat de Gülenistische terreurgroepering FETÖ een ‘octopus met tentakels in 150 verschillende landen, inclusief Bosnië is’. Dit zei hij tijdens zijn toespraak op een tentoonstelling in Bosnische hoofdstad Sarajevo.

“FETÖ is zonder twijfel een verraderlijke terreurgroepering,” haalde hij aan. “Ze hebben slechts één doel, namelijk controle hebben over mensen, de media, de economie en het uiteindelijk bemachtigen van deze,” zei hij, waarna hij toevoegde dat “iedere wolk een zilveren randje heeft”.

Traumatische couppoging

“Na de traumatische couppoging op 15 juli vorig jaar, kan niemand het zich nog permitteren om de FETÖ-dreiging te negeren of te onderschatten,” besloot hij.

De exhibitie in de Bosnische hoofdstad bevatte een reeks indrukwekkende foto’s die tijdens de staatsgreep door journalisten van Anadolu Agency werden getrokken.

Terroristische organisatie FETÖ

De terroristische organisatie FETÖ wordt bestuurd met strikte gehoorzaamheid aan de leider Fethullah Gülen, een zelf-verbannen prediker die sinds 1999 in de Amerikaanse staat Pennsylvania verblijft.

Bij de couppoging op 15 juli 2016, gepleegd door FETÖ-terroristen die in verschillende rangen van het Turkse leger waren geïnfiltreerd, lieten 249 mensen het leven en raakte meer dan 2100 mensen gewond.

Sabah