Recep Tayyip Erdoğan

President Recep Tayyip Erdoğan herhaalde op 17 september de intentie van zijn partij om de komende verkiezingen in 2023 te winnen als de Volksalliantie met de Nationalistische Beweging Partij (MHP).

“Als de AK Partij [Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling] en de Volksalliantie, willen we onze reis van dienst aan de natie voortzetten door het vertrouwen te herstellen in 2023,” zei hij, toesprekend op de vergadering van zijn partij in de zuidelijke provincie Mersin.

Erdoğan drong er bij de partijleden op aan om zich tijdens de verkiezingscampagne verder in te spannen en de kiezers te vertellen over de toekomstplannen van de AKP.

“Hiervoor moeten we planmatig, geprogrammeerd en actief aan de slag gaan en de komende tijd zo goed mogelijk benutten. We moeten onze mensen nauwkeurig vertellen over de hervormingen die de AKP heeft doorgevoerd op het gebied van economie, democratie, recht, defensie-industrie, veiligheid en justitie. We moeten niet alleen onze prestaties uit het verleden, maar ook onze visies voor 2053 en 2071 aan onze natie vertellen,” zei de president.

Erdoğan benadrukte dat zij vastberaden doorgaan met hun strijd om het land te dienen, ook al ondervinden zij moeilijkheden, en zei: “Terwijl de leiders van de oppositie ronddwalen tussen de kamers van hun huizen, reizen wij door heel Turkije, van oost naar west, van noord naar zuid.”

Terwijl de oppositie “de tijd doodt in de ‘jij-mij’ strijd,” werkt de AKP dag en nacht om het land te helpen zijn doelen te bereiken, zei Erdoğan.

“Er staat laster, vernietiging, verhindering en blokkade op hun agenda. Er is een terugkeer naar de oude donkere dagen. Er staat een verbod op hun agenda, er is marginalisering, er is het opnieuw tot zwijgen brengen van de zwijgende meerderheid. Op hun agenda staat het vernederen van de waarden van onze natie, het zich toe-eigenen van de democratische verworvenheden van onze natie. Hun agenda is het land onder druk te zetten, het in chaos te slepen en ons volk te polariseren met een politiek van haat,” zei de president, verwijzend naar de oppositiepartijen.

Erdoğan zei dat de oppositiepartijen “niet eens in staat zijn om gemeenten naar behoren te besturen”.

“We hebben samen in dit proces gezien dat ze niet de vaardigheden hebben om het land te regeren, laat staan de gemeenten die onder hun controle staan,” zei de president, die beweerde dat deze partijen geen enkele van de beloften en toezeggingen die ze op de verkiezingspleinen aan de natie hebben gedaan, hebben waargemaakt.

“Ze kunnen geen enkel werk naar behoren doen, van vuilnisophaaldienst tot stadsvervoer, van cultuur en kunst tot het milieu. Het water stroomt niet meer in de provincies. We hebben te maken met incompetentie die zelfs de meest elementaire gemeentelijke diensten niet kan vervullen,” verklaarde Erdoğan.

De “politieke burn-out” van de oppositie is geen referentie voor de AKP, zei hij, benadrukkend dat hun parameter niet anderen zijn, maar onze principes.

“Wanneer we diensten verlenen, kijken we naar de behoefte, niet naar het aantal stemmen dat we krijgen. Als we een project ontwikkelen, kijken we naar de bijdrage die het zal leveren aan ons land. Al 20 jaar lang dienen wij heel Turkije, zonder enige discriminatie en ongeacht zijn politieke voorkeur,” verklaarde Erdoğan.

Bron: Hürriyet