UFC-vechter Khabib Noermagomedov stopt met MMA na overlijden vader

UFC-vechter Khabib Nurmagomedov heeft in Abu Dhabi zijn wereldtitel in het lichtgewicht met succes verdedigd. UFC-vechter Khabib won in de tweede ronde door Justin Gaethje uit Amerika met een nekklem uit te schakelen.

De zenuwen in de wereld van het MMA stonden zaterdagavond weer strak gespannen. De Rus Khabib Nurmagomedov streed met de Amerikaan Justin Gaethje om de wereldtitel bij de lichtgewichten.

Khabib verloor onlangs zijn vader, met wie hij een goede band heeft. Na de kamp bleef Khabib op het canvas liggen, met de armen onder zich en de tranen die vloeiden.

UFC-vechter Khabib behoudt wereldtitel en kondigt afscheid aan

Zijn concurrent Gaethje kwam hem even troosten. Nadien kondigde Khabib zijn pensioen aan. “Ik sprak drie dagen geleden met mijn moeder”, vertelde hij.

“Dit was mijn laatste gevecht. Ik kan hier niet terugkomen zonder mijn vader”, aldus Khabib Nurmagomedov.

“Toen ze me belden om de kamp met Gaethje te tekenen heb ik drie dagen met mijn moeder gesproken. Ze zei dat ik niet kon vechten zonder vader bij me. Ik beloofde haar dat het mijn laatste kamp zou zijn. En ik houd me aan mijn belofte.”

“Ik vraag nog één ding en dat is dat de UFC mij op nummer één zet van de pound-for-pound ranking (de ranking over alle gewichtsklassen heen). Gezien mijn ongeslagen status en mijn verdiensten verdien ik dat”, aldus UFC-vechter Khabib Nurmagomedov.

video

De beslissing van Khabib uit Dagestan betekent ook dat er geen herhaling komt van de partij tegen zijn concurrent, Conor McGregor. Het gevecht was een lang gekoesterde wens van organisator UFC.

McGregor feliciteerde UFC-vechter Noermagomedov via zijn sociale kanalen en deelde ook zijn medeleven richting de Rus. Ook liet hij weten dat hij wel echt doorgaat. Eerder liet hij weten dat hij ook een punt zet achter zijn imposante carrière, maar hij kwam begin dit jaar terug op zijn besluit.

De reacties uit de vechtsportwereld op het plotselinge vertrek van Khabib lieten niet lang op zich wachten. Op Twitter uitte de Ierse kooivechter Conor McGregor zijn respect voor Nurmagomedov.

Onder meer Conor McGregor sprak na de bekendmaking van Nurmagomedov zijn carrière te beëindigen via Twitter zijn waardering uit

“Een geweldig optreden”, schreef McGregor, die zelf al meermaals heeft aangekondigd te stoppen, maar daar telkens op terug kwam.

Ook tegenstander Justin Gaethje liet op Instagram van zich horen: “Ik had nog niet de kans gehad om je te condoleren met dit verlies. Je hebt je vader net ontzettend trots gemaakt.”

Bron: TT