Khabib Nurmagomedov wisselt woorden met Conor McGregor's team, na overwinning op UFC 229

Khabib Nurmagomedov heeft toegegeven dat hij bewondering heeft voor mensen die veel vreemde talen spreken. Dat schrijven Amerikaanse media.

De voormalig UFC lichtgewicht kampioen, die naast Russisch en Avar ook Engels spreekt, zou ook graag het Arabisch en Turks tot in de puntjes willen leren.

“Ik weet niet eens wie ik nu kan bewonderen. Ik bewonder mensen die talen kennen. Zoals zes talen, zeven talen. Ik heb een paar kennissen, één kent zeven talen: Engels, Chinees, Frans… Ik bewonder mensen die zich mentaal ontwikkelen.

“Er zijn mensen die alleen maar in hun vakgebied werken en zich nergens ontwikkelen, geen nieuw niveau bereiken. Ik ben bijvoorbeeld erg dol op geschiedenis, ik lees veel geschiedenisboeken, ik luister veel, maar ik zou graag meer talen kennen. Ik ken Avar, Russisch, Engels. Ik kan Arabisch lezen, maar ik ben er niet erg goed in. Ik versta een beetje Turks. Dit zijn de talen die ik graag vloeiend zou willen kennen.

“Engels is bijvoorbeeld mijn derde taal, ik kan het spreken, maar niet voor 100%. Ik heb bewondering voor mensen die zich elke dag tijdens het zakendoen ontwikkelen op andere gebieden, die ze in het leven niet tegenkomen. Ik heb een vriend, hij leest elke vrije minuut. Hij leest de hele tijd op verschillende gebieden – talen, geschiedenis. Soms word je lui, moe… En er zijn mensen die niet moe zijn en zich elke dag ontwikkelen,” zei Nurmagomedov.

Bron: Ringside