Het boek, waarin Erdogan verhaalt over de inspanningen van zijn land om gerechtigheid voor de gehele mensheid te bereiken, zal maandag, voor de lezers toegankelijk zijn.

Op 6 september is een boek van de hand van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in de schappen verschenen, waarin hij ingaat op de strijd van Turkije voor wereldwijde rechtvaardigheid.

In het boek, getiteld ‘Een eerlijker wereld is mogelijk’, belicht Erdoğan de impasses waarmee de wereldpolitiek te maken heeft, waaronder onrechtvaardigheid, vluchtelingencrises, internationaal terrorisme en islamofobie. Ook stelt hij de discriminatie en dubbele moraal in de wereld aan de kaak via de V.N.

De president vestigt de aandacht op problemen in verband met het wereldorgaan, zoals tekortkomingen op het gebied van legitimiteit, inclusiviteit, efficiëntie, vertegenwoordiging en bestuur, en herhaalt dat het toe is aan een grondige hervorming.

Als oplossing suggereert Erdoğan een eerlijke vertegenwoordiging en de afschaffing van het vetoprivilege dat momenteel voorbehouden is aan de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad – de VS, het VK, Frankrijk, Rusland en China.

Het boek zal worden gepubliceerd door de in Istanbul gevestigde uitgeverij Turkuaz en vertaald in verschillende talen, waaronder Engels, Arabisch, Duits, Frans, Russisch en Spaans.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de Turkse Autoriteit voor rampen- en noodbeheer (AFAD).

Bron: Hürriyet