Baby Alara was door de jeugdzorg aan een pleeggezin gegeven vanwege de financiële problemen van haar familie.

Ayşegül Çalar en Metin Ali Demir, die in Ludwigsburg in Duitsland wonen, hebben laten weten dat hun baby Alara 2 uur na de bevalling van hen werd afgepakt.

De moeder verklaarde dat ze haar kind niet eens één keer borstvoeding kon geven en zei: “Ze namen mijn baby van me weg, die ik maar twee uur kon zien.

“Ze namen mijn kind mee en gaven haar aan een pleeggezin. We voelen ons ellendig. Help ons alstublieft,” zei ze.

Çalar zei dat ze elke dag weende: “Nadat Alara op 13 juli was geboren, kwamen ze haar bij me weghalen en zeiden dat ze de gezondheid van de baby zouden controleren.”

“Ze brachten haar naar een ander kinderziekenhuis in de stad. Ik werd geopereerd en kon niet opstaan. Toen mijn man onze baby ging ophalen, lieten ze haar niet zien.”

Borstvoeding

“Ze namen mijn dochter met geweld van me af voordat ik haar ook maar één keer borstvoeding kon geven.”

ÇALAR zei: “Hoewel ik herenigd wilde worden met mijn dochter, bepaalde de rechtbank tijdens de hoorzitting op 1 augustus dat Alara in het bureau voor jeugdzorg moest blijven en dat we haar één uur per week moesten zien.”

Çalar legde uit dat artsen haar medicijnen gaven om de borstvoeding te stoppen: “Alleen moeders begrijpen de pijn van een moeder die haar pasgeboren baby geen borstvoeding kan geven. Ik mis haar heel erg. Ik huil elke avond door haar kleren te knuffelen.”

Bülent Döger, de advocaat van de familie, verklaarde dat het weghalen van de baby niet legaal was en zei dat ze tegen de beslissing in beroep zouden gaan.

Döger zei: “De familie kan financiële problemen hebben. Dat is normaal. Het Bureau Jeugdzorg had hier heel anders kunnen handelen. De ouders hadden onder toezicht van het kindertehuis kunnen blijven.”

Bron: Sabah