De zwaargewichtdivisie van Glory werd onlangs versterkt door Alistair Overeem (41) en de 34-jarige Gökhan Saki (37).

Jonge talenten melden zich nog niet nadrukkelijk genoeg in de top en dus komt de kickboksorganisatie in deze gewichtsklasse uit bij ervaren kickboxers, die vanwege hun status natuurlijk ook garant staan voor kijkcijfers.

In het gevecht voordat Verhoeven het tegen Overeems vervanger Jamal Ben Saddik opneemt voor de kampioensriem, komen in dezelfde divisie James McSweeney en Gökhan Saki tegen elkaar uit.

Voor de 40-jarige Ier McSweeney, een K-1- en UFC-veteraan, is het zijn Glory-debuut. Saki maakt zijn rentree.

De in Schiedam geboren Turkse Nederlander heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het kickboksen (K-1 en Glory).

Saki zou eigenlijk volgend jaar terugkeren bij Glory, maar na de blessure van Overeem, werd ‘The Rebel’ nu al naar voren geschoven met een contract voor meerdere gevechten én een koppeling aan McSweeney bij Glory 79. Saki twijfelde niet, omdat hij al in training was.

“Jullie kunnen een knalpartij verwachten. Ik heb ja gezegd en dan kom ik mijn fans geven wat ze willen zien. Ik ben teruggekomen om een goed einde te maken aan mijn carrière.”

“Ik heb een tijdje een Arjen Robben-vloek gehad met een paar blessures. Nu ben ik weer terug en gaan we het gewoon weer proberen. Maar mijn doel is om de titel terug te halen en dan te stoppen op het hoogtepunt.”

Bron: Nederlandse media