Gökhan Saki en Rico Verhoeven

Turks-Nederlands kickbokser Gökhan Saki die in de ring gestaan heeft met onder andere Badr Hari, Rico Verhoeven en Melvin Manhoef keert terug naar de ring. Niemand minder dan Gökhan Saki gaat de handschoenen weer aantrekken.

Gökhan Saki keert wellicht terug bij GLORY. De voormalig UFC-vechter laat zijn contract in die divisie opheffen om zich weer te focussen op een ander aspect binnen de vechtsport.

In gesprek met de Nederlandse media laat Gökhan Saki weten dat GLORY, waar hij al eerder voor vocht, een aantrekkelijke optie is.

Sterker nog: hij denkt dat hij dan ook zeer waarschijnlijk tegen Rico Verhoeven mag en kan vechten.

Einde van carrière

“Het is eigenlijk het plan om over te stappen naar het kickboksen. Ik wil nog een paar partijtjes draaien daar en een mooi einde van mijn carrière maken. Ik ben met een aantal organisaties in gesprek.”

Het hoeft dus niet per se GLORY te worden, maar als het de grote organisatie wordt, dan kan het zomaar zijn dat hij meteen tegen zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven mag vechten.

“Alles is mogelijk. Zolang ik wil zie ik weer een kans om tegen Rico te vechten. Ze vroegen hem laatst of hij tegen mij zou willen vechten.

Toen zei hij: ‘Waarom niet?’. Dat waren mooie woorden van hem naar mij en zo denk ik er ook over: waarom niet.”

Gökhan Saki wil graag nog paar knalpartijen laten zien, zoals hij zelf zegt. “En het mooiste zou dan zijn om tegen Rico Verhoeven te mogen vechten.

Glory 88

Glory 77 is alweer ruim twee maanden geleden en er is weinig nieuws over het volgende toernooi. Waar menig fan vooral naar uitkijkt is het volgende gevecht van Rico Verhoeven, die ongetwijfeld veel belangstelling zal trekken.

Jamal Ben Saddik is een grote naam in de vechtsport. De 2,05 meter lange kickbokser zou eind januari om de Glory-wereldtitel in het zwaargewicht vechten tegen al de jaren regerende kampioen Rico Verhoeven.

Dat ging niet door vanwege een rugblessure die hij opliep tijdens de training in aanloop naar de wedstrijd. Ben Saddik aast al jaren op de Glory-titel.

Verhoeven nam in 2017 wraak door Ben Saddik uit te schakelen in de vijfde ronde van een fel titelgevecht in het uitverkochte Rotterdamse sportpaleis Ahoy. (Glory 49 in Rotterdam)

Al eerder kreeg hij een kans: eind 2017 verloor hij in vijf ronden van Verhoeven, die hem toen k.o. sloeg nadat de reusachtige Belg met Marokkaanse roots in de eerste twee ronden nog de sterkste leek.

Jamal Ben Saddik is na Rico Verhoeven en Badr Hari de bekendste zwaargewichtvechter van de laatste jaren. De carrière van de in een Antwerpse achterstandswijk opgegroeide Belg met Marokkaanse roots werd in het verleden onderbroken toen hij kanker bleek te hebben. Daar genas hij tot tweemaal toe van.

Jamal Ben Saddik moet een maand langer in de cel blijven vanwege zijn rol in operatie Sky. In operatie Sky zijn eerder in totaal meer dan 120 mensen uit België en Nederland, onder wie Ben Saddik, opgepakt.

De politie kwam hen op het spoor nadat miljoenen berichten die verstuurd waren met cryptofoons, ontrafeld waren.

De dertigjarige Ben Saddik, die werd gearresteerd, wordt ervan verdacht de cryptofoons met zijn bedrijf verkocht te hebben. Sindsdien zit de zwaargewicht vast.

Bron: Nederlandse media